Vanaf de oplevering 40% lagere energiekosten. Dat is het belangrijkste voordeel van ‘het nieuwe bouwen’ volgens de Hollanders Methode. Die overigens nauwelijks meer geld kost dan de traditionele manier van bouwen. Maar er is meer…

Een woning waarvan de buitenmuren worden opgetrokken in passief bouwblokken heeft geen koude bruggen en een isolatiewaarde die zijn gelijke niet kent. Die muren zijn dan ook maar liefst 36 centimeter breed. De buitenzijdes zijn gemaakt van neoper (de grondstof). Daartussen wordt beton gestort.

Buitenmuren van Passief Bouwblokken

In een traditionele woning is de aansluiting tussen de kozijnen en de muren het zwakke punt. Maar dat is met deze bouwmethode niet meer het geval.

Bakstenen worden steeds duurder, het lijmen van nieuwe bouwmaterialen gaat daarentegen steeds sneller en beter. En daarmee wordt ook de levensduur van de gebouwde objecten enorm verlengd. Ook de bouwers zijn blij met deze bouwmethode. Want de blokken zijn licht en gemakkelijker te verwerken. Aan de buitenzijde worden ze op klantspecificatie afgewerkt. Of u nu stucwerk wilt of steenstrips, alles mag en kan gerealiseerd worden. Dat geldt natuurlijk ook voor de binnenkant van de muur.

Huizen die volgens de nieuwe methode gebouwd zijn hebben minder last van scheuren. Doordat de muren zo enorm goed geïsoleerd zijn is er minder last van uitzetten en krimp als gevolg van extreme temperatuurswisselingen.

Comfortabel warm bij lagere energiekosten

Een lange lijst voordelen. Zijn er dan geen nadelen? Nee. Deze methode wordt in het buitenland al tientallen jaren met succes toegepast. Uw huis wordt comfortabel, onverwoestbaar en behaaglijk. En dat alles bij energiekosten die 30 tot 40% lager zijn dan bij vergelijkbare huizen. En wie wil dat nu niet?

Meer weten?

Frank Hollanders is een gepassioneerde en ervaren passiefbouwer. Hij praat graag vrijblijvend met u over uw project. u vindt hier alle benodigde gegevens voor het maken van een vrijblijvende afspraak